شراب سرا


شراب هندوانه

از شرابهای بسیار مطبوع و خوش طعم و بخصوص در ایام بهار بسیار دلچسب است. تهیه این شراب نیاز به سرعت عمل دارد و در صورت زیاد ماندن در معرض هوای آزاد ، طعم شراب خوب نمیشود. رنگ این شراب بستگی به رنگ هندوانه دارد و معمولا رُژه (قرمز کمرنگ) است.

مواد لازم:

پانزده لیتر آب هندوانه *

پنج گرم مخمر

هفتصد و پنجاه گرم عسل خوب

دو کیلو انگور سیاه رسیده

بیست و پنچ گرم بهار نارنج خشک

نصف لیوان آب مقطر

ابزار لازم:

یک عدد بشکه پلاستیک 20 لیتری (تخمیر اولیه)

یک عدد شیشه بیست لیتری (تخمیر نهایی)

آب سنج

قفل هوا

همزن

کیسه صافی متقال یا کرباس

دستکش یک بار مصرف

22 عدد شیشه تیره رنگ با چوب پنبه نو

دستگاه اسکرو برای کار گزاری چوب پنبه

وقایع را یادداشت و برای اطلاعات بیشتر به جدول انتهورا مراجعه کنید.

طرز تهیه:

مخمر را با یک قاشق عسل در لیوان آب نیمه گرم کاملا حل کنید و بگذارید فعال شود.

انگور را کاملا له کنید و داخل بشکه بریزید.

* هندوانه باید در دمای هوای محیط باشد و اگر قبلا در یخچال بوده بمدت سه یا چهار ساعت در حرارت محیط نگهدارید. هندوانه را قبل از پاره کردن با آب سرد بشویید. با پارچه تمیز خشک کرده و با کارد تمیز و بکمک دستکش هسته ها را جدا کرده و آب بگیرید (از آب میوه گیری استفاده کنید. لازم است تفاله هندوانه جدا شود. روش دیگر آنست که گوشت قرمز هندوانه را درون کیسه صافی ریخته ، دهانه آنرا بسته و با فشار دست یا پا در لگن بزرگی آبگیری کنیدو کیسه را کاملا بچلانید) و بلافاصله وارد بشکه کنید. سعی کنید فقط از قسمت قرمز هندوانه استفاده کنید.

مقداری از آب هندوانه را با عسل در ظرفی تمیز مخلوط و کاملا حل کنید.

مخمر فعال شده را با عسل حل شده و بهار نارنج در بشکه ریخته و حدود ده دقیقه هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.

آب سنجی کنید.

مراتب را یادداشت کنید.

درب بشکه را بسته و قفل هوا را نصب کنید.

در مکانی با درجه حرارت بین 25-20 سانتیگراد دور از نور و عبور جریان هوا قرار دهید.

از روز سوم روزی یکبار بشکه را هم بزنید.

...................

هم زدن را آنقدر ادامه دهید تا تفاله انگور ته نشین شود.

با کمک کیسه پارچه ای شراب خام را صاف و به بشکه شیشه ای منتقل کنید.

آب سنجی کنید.

قفل هوا را نصب کنید.

در محلی با درجه مطلوب (20 تا 25 درجه سانتیگراد) و تا زمانی که حباب هوا از قفل عبور میکند (معمولا حدود ده روز) نگهداری کنید.

دو روز پس از آنکه هیچگونه حبابی از قفل هوا خارج نشد ، در شیشه های از قبل تمیز و خشک شده ، با کمک میله هدایت ، سیفون کنید.

چوب پنبه ها را با فشار داخل دهانه شیشه ها کنید.

موم مذاب کنید.

.......................

در مکانی خنک و با زاویه ای که چوب پنبه زیر شراب بماند تا ایام عید نوروز نگهداری کنید.

این شراب مجلسی و با گز و سوهان عید نوروز همآهنگی شدید دارد. این شراب بصورت سرد سرو میشود.

نوش جان

برچسب‌ها:

2 Responses to “شراب هندوانه”

  1. # Anonymous ناشناس

    سلام به همه دوستان حرفه اي
    من در مورد شراب هندوانه يه چيزي شنيدم كه ميخام با دوستان حرفه اي مشورت كنم.
    يكي از دوستان ميگفت كه بهترين روش براي تهيه شراب هندونه اينه كه دور هندونه رو گچ بگيري و ولش كني بعد 40 روز گچ رو سوراخ كني و شراب رو خارج كني.....نظرتون چيه ؟؟؟؟  

  2. # Anonymous ناشناس

    خیلی ممنون.من هندوانه ها را با پارچه تمیز فشردم ابگیری و صاف کردم و با عسل و شکر و مخمر نون مخلوط کردم هنوز چند ساعتی نگذشته اب هندوانه هاحسابی داره قل قل میکنه میخوام 20 روز بذارم بمونه و به شیوه ابجو اونو هواگیری میکنم بعد سیفون میکنم تو ظرف جدید:-)  

ارسال یک نظر

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته

شامپاین
شراب آلبالو
شراب آلو
شراب از آبمیوه تجاری
شراب انار
شراب انبه
شراب انجیر
شراب برنج
شراب به
شراب بهار نارنج
شراب به سبک منوچهری
شراب پائیزی
شراب پرتقال
شراب تمشک
شراب جو
شراب خانگی برای مبتدیان
شراب چغندر
شراب خربوزه
شراب خرما
شراب خرمالو
شراب خورشید
شراب دارچین
شراب ریواس
شراب سیب
شراب سیب زمینی
شراب شاه توت
شراب شیراز یا شراب طبیعی
شراب عسل
شراب کیوی
شراب گندم
شراب گیلاس
شراب موز
شراب وردا
شراب هلو
شراب هندوانه
شراب هویج



XML

Powered by Blogger



© 2009 شراب سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است