یکی از شرابهای فانتزی و دارای طعم و رنگ بسیار مشخصی است. این شراب نیاز به 9 ماه آمیزه (خواباندن) دارد. قبل از شروع به فرهنگ واژه ها و برای درک کامل چزئیات به پرسش و پاسخ و چه کنم؟ مراجعه کنید. این دستورالعمل برای تهیه 5 لیتر شراب گیلاس است.
مواد لازم:
گیلاس تازه و کاملا رسیده 2.750 کیلوگرم
شکر 1.5 کیلوگرم
آب حدود چهار لیتر
مخمر پنج گرم
ابزار لازم:
دیگ 8 لیتری ، کیسه صافی یا توری ریز ، شیشه تخمیر 5 لیتری ، دستکش یکبار مصرف ، تشت یا لگن ، لوله سیفون ، قفل هوا ، همزن .
طرز تهیه:
گیلاس را چوبگیری کرده و بشوئید. تمام ابزار مصرفی را شسته ، ضدعفونی کرده و بگذارید خشک شود.
درون تشت یا لگن بریزید و با کمک دستکش و فشار کف دست تا حد امکان هسته گیری و له کنید دقت کنید به هسته صدمه وارد نشود و نشکند.
آب را بجوش آورید ، روی گیلاس ریخته و هم بزنید ، روی آنرا بپوشانید ، بگذارید تا 48 ساعت در محیطی گرم بماند.
با استفاده از کیسه صافی عصاره گیلاس را بگیرید.
عصاره حاصل را درون دیگ پخت ریخته و حرارت دهید تا بجوش آید ، شکر را اضافه کنید تا حل شود. بگذارید خنک شود.
مخمر را با 2 ق.غ. شکر در لیوان آب حل تا فعال شود ، با عصاره گیلاس بدرون بشکه تخمیر بریزید و هم بزنید ، حجم شیشه تخمیر را تا 5 لیتر برسانید (تا دهانه شیشه تخمیر حدود 10 سانتیمتر خالی باشد).
قفل هوا را نصب کنید.
بگذارید حداقل 14 روز در محلی با حرارت 21 تا 27 درجه سانتیگراد و بدور از نور بماند.
سه روز پس از زمانیکه از جوش افتاد آنرا فیلتر (تصفیه) کنید و بگذارید در بشکه تخمیر ثانوی و در محیطی با حرارت ثابت 21 درجه تا حدود سه ماه بماند یا آنکه کاملا صاف و ذرات معلق رسوب شود. قفل هوا فراموش نشود.
سیفون کرده و قدری دهان مزه کنید ، مطابق سلیقه خود قدری شکر یا آب لیموی تازه افشره اضافه کنید و بگذارید تا 15 روز دیگر در شیشه تخمیر بماند. قفل تخمیر فراموش نشود.
درون شیشه سیفون کرده و به شیشه های تیره رنگ منتقل ، چوب پنبه و در صورت لزوم موم اندود کنید. در مکانی خنک و ناریک بطور خوابیده نگهداری (آمیزه) کنید. پس از 6 ماه آمیزه قابل مصرف است.
برچسبها: شراب فانتزی
با سلام.روش تهيه شراب موز را اگر ميدانيد به ايميل من بفرستيد.باتشكر mohajer3793@yahoo.com