این شراب در آسیای حنوب شرقی طرفداران بسیار دارد و تهیه آن نسبتا آسان است. رنگ طلائی بسیار زیبا و نوشیدن آن شبهای طولانی و خنک تابستان را بیاد میآورد. با آنکه پس از حدود 6 هفته از شروع تخمیر قابل استفاده است پیشنهاد میشود تا حدود 6 ماه آمیزه شود. این دستورالعمل برای تهیه تقریبا 10 لیتر شراب است.
** قبل از شروع کار به مطالب یا تصاویر ذکر شده توجه نمائید. ضدعفونی کردن ، روش کلی تهیه شراب ، آبسنجی ، کاربرد جدول انتهورا ، بشکه تخمیر ، کیسه متقال صافی ، قفل هوا (1) یا (2) یا (3) ، همزن ، سیفون کردن ، شیشه کردن شراب ، آمیزه کردن شراب ، شکر یا عسل ، انواع مخمر موجود در بازار ، فعال کردن مخمر ، موم اندود و یادداشت مراحل مختلف تهیه و آماده سازی شراب اطلاع داشته باشند. مطالعه فرهنگ واژه ها و برای درک کامل چزئیات به پرسش و پاسخ و چه کنم؟ مراجعه کنید.
مواد لازم:
انبه رسیده 3 کیلو
کشمش یا مویز 300 گرم
شکر 3 کیلو
پرتقال 3 عدد
لیمو ترش دو عدد
مخمر (کیک) 10 گرم
آب جوش حدود 10 لیتر یا بمقدار لازم
ابزار لازم:
بشکه 10 لیتری دو عدد
دستکش یکبار مصرف
کیسه متقال
لگن یا سطل
همزن
رنده
قفل هوا
پارچه تمیز
کارد و تخته آشپزخانه
دیگ پخت بزرگ و قابلمه کوچک
لوله سیفون
طرز تهیه:
پس از شستن و ضدعفونی ابزار ، با کمک دستکش ، کشمش یا مویز را با کمک کارد ریز ریز کنید و درون بشکه تخمیر مرحله اول بریزید.
پوست انبه را با دقت بگیرید و گوشت میوه را با کمک کارد تا حد امکان از هسته بزرگ آن جدا و به قطعات کوچک ببرید و درون بشکه بریزید.
هسته ها را درون سطل تمیز بریزید.
مقداری آبجوش به سطل حاوی هسته اضافه کرده و با کمک همزن هسته را در آب هم بزنید تا گوشت باقیمانده از هسته جدا شود و به بشکه منتقل کنید.
در قابلمه کوچکی پوست لیمو و پرتقال را رنده کنید و مقداری آبچوش به آن اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه بجوشد و به بشکه اضافه کنید.
شکر را به آب جوش باقیمانده اضافه کرده و هم بزنید تا حل شود و درون بشکه بریزید. حدود 10 دقیقه محتویات بشکه را همبزنید تا قطعات ریز انبه تقریبا حل شوند.
درب بشکه را با پارچه تمیز بسته و در محلی گرم بمدت 24 ساعت بگذارید بماند.
.......
آب پرتقال و لیمو را گرفته درون بشکه بریزید.
مخمر را با 2 ق.غ. شکر مخلوط کرده و همبزنید و پس از فعال شدن درون بشکه بریزید.
محتویات بشکه کاملا همبزنید.
درب اصلی بشکه را بسته و قفل هوا را نصب کنید. فراموش نکنید قفل هوا را آب کنید.
بشکه را در محلی با حرارت ثابت حداکثر 25 درجه و دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری کنید.
حداقل دو هفته یا تا زمانیکه حبابی از قفل هوا خارج نمیشود (کامل شدن مرحله اول تخمیر) بگذارید بماند و دو روزی یکبار شراب خام را همبزنید. قفل هوا را نیز کنترل کنید.
........
با کمک کیسه متقال شراب تخمیر شده را درون لگن یا سطل صاف کرده و تفاله مویز یا کشمش و آوندهای اضافی انبه را خارج کنید و دور بریزید.
شراب خام را به بشکه تمیز دوم منتقل کنید.
قفل هوا را نصب و در محیطی خنک با درجه حرارت 18 تا 23 درجه و بدور از نور مستقیم آفتاب بگذارید بین 4 تا 6 هفته آرام بماند تا ذرات معلق کاملا رسوب کرده و ته نشین شوند.
........
با کمک سیفون شیشه کرده و چوب پنبه کنید. در صورت لزوم موم اندود کنید.
شیشه ها را به بغل بخوابانبد و رویهم بچینید.
برای دستیابی به محصول نهایی شراب انبه بگذارید تا 6 ماه آمیزه شود.
بسلامتی.
برچسبها: شراب فانتزی
0 Responses to “شراب انبه”
ارسال یک نظر