شراب سرا


شراب انجیر

این شراب را بهتر است از میوه خشک تهیه نمود زیرا تشخیص سالم بودن میوه آسانتر است. بر اساس بعضی از باورها انجیر میوه ایست آسمانی ولی مسلما شراب آن زمینی است.

** پیش از شروع مراحل مختلف تهیه هر گونه شراب از ضدعفونی کردن ، روش کلی تهیه شراب ، آبسنجی یا رفراکتومتر ، کاربرد جدول انتهورا و حسابگر تولید شراب، بشکه تخمیر ، کیسه متقال صافی ، قفل هوا (1) یا (2) یا (3) ، همزن ، سیفون کردن ، شیشه کردن شراب ، آمیزه کردن شراب ، شکر یا عسل ، انواع مخمر موجود در بازار ، فعال کردن مخمر ، موم اندود و یادداشت مراحل مختلف تهیه و آماده سازی شراب اطلاع داشته باشند. برای درک کامل جزئیات ، مطالعه فرهنگ واژه ها و پرسش و پاسخ و چه کنم؟ را فراموش نکنید.

دستورالعمل این شراب برای پنج لیتر شراب تهیه شده است. رنگ این شراب زرد طلایی و غلیظ خواهد شد.

مواد لازم:

انجیر خشک یک کیلو (اگر از انجیر تازه استفاده میکنید ، حداقل سه برابر وزن انجیر خشک لازم است)

کشمش 150 گرم

شکر 700 گرم

لیمو ترش یک عدد

دارچین 3 گرم

پرتقال یک عدد

مخمر 5 گرم

آب جوشیده

طرز تهیه:

در هنگام خرید انجیر دقت زیادی کنید که انجیر سالم و بدون وجود حشرات باشد. انجیر را با دست نیمه کرده و داخل آنرا بازرسی و در صورت وجود نشانه حشرات آنرا دور بریزید. سر چوبی انجیر های سالم را جدا کرده و همراه با هر جسم خارجی دیگر از آن جدا نموده و دور بریزید. انجیر تمیز بدست آمده باید یک کیلو باشد.

در دیگی انجیر را ریخته و روی آن حدود سه لیتر آب جوش بریزید و بگذراید حداقل بمدت 24 ساعت با درب بسته در محلی گرم بماند تا انجیر کاملا نرم شود.

مخمر را با دو قاشق غذا خوری شکر و قدری آب در لیوان ریخته همبزنید و بگذارید فعال شود.

پوست پرتقال و لیمو را رنده کنید و همراه با آب لیمو و پرتقال و دارچین در دیگ کوچکی ریخته و حدود یک لیتر آب اضافه نموده و بگذارید 5 دقیقه بجوشد.

محتویات دیگ را از صافی ریزی عبور داده و دوباره روی شعله برگردانید.

کارامل کردن شکر: در ماهیتابه تمیزی نصف استکان (حدود 50 سی سی) آب بریزید. شکر را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید و دایما همبزنید. ابتدا شکر حل شده و کم کم آب موجود بخار و رنگ شکر تغییر یافته و برنگ طلایی سیر یا قهوه ای روشن در میآید. شکر کارامل را از روی حرارت برداید و بگذارید قدری خنک شود. این کارامل قدری سفت خواهد شد.

شکر کارامل را به محتویات دیگ اضافه کرده ، همزده تا حل شود. از روی حرارت بردارید.

انجیر خیس خورده را با کمک دستکش یکبار مصرف و تا حد امکان له کنید و به ظرف تخمیر منتقل کنید.

کشمش را با کمک کارد ریز نموده و همرا با آب شکر کارامل و معطر شده بداخل بشکه بریزید.

مخمر فعال را اضافه کرده و همه محتویات بشکه را همبزنید.

قفل هوا را نصب نموده و از روز دوم ، روزانه یک یا دو بار محتویات بشکه را هم بزنید.

حرارت محیط تخمیر باید بین 24 تا 27 درجه باشد.

.......................

روز هشتم با کمک کیسه صافی محتویات بشکه تخمیر را صاف و مایع حاصل را درون بشکه تمیز تخمیر باز گردانید و میزان حجمی آنرا به پنج لیتر برسانید. از آبجوش خنک شده استفاده کنید.

قفل هوا را نصب نموده و بگذارید تا مدت 15 روز یا تا زمانی که قفل هوا از حرکت باز ایستد ، تخمیر ادامه یابد.

.......................

شراب حاصل را سیفون کرده و به ظرف تخمیر تمیزی منتقل نموده و قفل هوا را نصب کنبد.

بگذارید تا حدود 25 روز یا تا زمانی که شراب انجیر کاملا شفاف شود در بشکه بماند.

شراب صاف شده را با کمک سیفون به شیشه های تمیز منتقل ، چوب پنبه نموده و موم اندود کنید.

این شراب بین 6 ماه تا 12 ماه باید در محلی بدون نور و خنک آمیزه شود.

برچسب‌ها:

1 Responses to “شراب انجیر”

  1. # Blogger Aren

    اگه از انجیر تازه استفاده استفاده بشه باید چقدر آب ریخت؟  

ارسال یک نظر



Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته

شامپاین
شراب آلبالو
شراب آلو
شراب از آبمیوه تجاری
شراب انار
شراب انبه
شراب انجیر
شراب برنج
شراب به
شراب بهار نارنج
شراب به سبک منوچهری
شراب پائیزی
شراب پرتقال
شراب تمشک
شراب جو
شراب خانگی برای مبتدیان
شراب چغندر
شراب خربوزه
شراب خرما
شراب خرمالو
شراب خورشید
شراب دارچین
شراب ریواس
شراب سیب
شراب سیب زمینی
شراب شاه توت
شراب شیراز یا شراب طبیعی
شراب عسل
شراب کیوی
شراب گندم
شراب گیلاس
شراب موز
شراب وردا
شراب هلو
شراب هندوانه
شراب هویج



XML

Powered by Blogger



© 2009 شراب سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است