شراب سرا


شراب موز

این شراب در اصل باید با گوشت و پوست موز تهیه شود ولی بدلایل تغییرات و تبدیلاتی که در چیدن میوه و رسیدن آن در انبارهای مخصوص انجام میشود ، چوست این گونه موز غیر قابل مصرف در شراب است. در موقف تهیه حتما موز را پوست کنده و فقط از میوه گوشتی استفاده کنید.

شراب موز شرابی مجلسی ، طلائی رنگ ، دهان مزه قوی ، معطر و از گروه شرابهای فانتزی است. این دستورالعمل برای تهیه پنج لیتر شراب تهیه شده و برای جا افتادن کامل به حدود یکسال آمیزه شدن (خواباندن) نیازمند است. از جدول انتهورا کمک بگیرید. به فرهنگ واژه ها و برای درک کامل جزئیات به پرسش و پاسخ و چه کنم؟ مراجعه کنید. این دستورالعمل برای تقریبا 5 لیتر شراب میباشد.

مواد لازم:

موز 2 کیلوگرم

کشمش سبز 150 گرم

شکر یک کیلوگرم

لیمو یک عدد

پرتقال یک عدد

مخمر 5 گرم

آب چشمه حدود 5 لیتر

ابزار لازم:

شیشه یا بشکه 5 لیتری تخمیر

دستکش یکبار مصرف

قفل هوا

کیسه صافی از جنس متقال

لوله سیفون

دیگ 8 لیتری پخت ، کارد تیز ، تخته آشپزخانه ، رنده ، لگن یا تشت ، منبع حرارت.

طرز تهیه:

** ابتدا از تمیز و ضدعفونی بودن تمام ابزار مطمئن شوید.

موز را شسته و پوست بکنید (پوست را دور بریزید) ، بکمک دستکش و کارد و تخته گوشت موز را ساتوری (ساطوری) و کاملا ریز ریز و در صورت امکان له کنید.

کشمش را با کمک لبه تیز کارد روی همان تخته ساتوری و ریز ریز کنید.

پوست لیمو و پرتقال را رنده کنید (مُقَشَر کردن)، آب لیمو و پرتقال را بگیرید و در لیوانی بریزید.

موز ، کشمش و پوست مرکبات رنده شده را درون دیگ ریخته و حدود سه لیتر به آن آب اضافه کنید.

حرارت دهید ، همبزنید و بگذارید بمدت نیمساعت به آرامی بجوشد و قل ریز بزند.

از روی شعله بردارید و بگذارید خنک شود.

دو قاشق شکر را با مخمر و کمی آب نیمه گرم درون لیوانی هم بزنید تا کاملا حل و فعال شود.

بقیه شکر را در بشکه تخمیر ریخته و حدود یک لیتر آب جوش اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود ، آب مرکبات را به آن اضافه کنید.

محتویات خنک شده دیگ را درون کیسه ریخته و بکمک دستکش تا حد امکان آنرا در لگن فشرده و عصاره آنرا بگیرید ، عصاره و مخمر فعال را درون بشکه ریخته ، در صورت لزوم آب اضافه کنید تا حجم آن به حدود پنج لیتر برسد (تا دهانه شیشه تخمیر حدود 10 سانتیمتر خالی باشد) ، کاملا هم بزنید.

قفل هوا را نصب کنید. در محیطی کم نور با 16 درجه سانتیگراد حرارت بصورت ثابت بمدت 4 هفته بگذارید تخمیر شود.

شراب حاصل را با کمک لوله پلاستیکی به آرامی سیفون کنید، بشکه تخمیر را بخوبی بشوئید و تمیز کنید ، شراب را دوباره به شیشه تخمیر دوم منتقل کنید.

قفل هوا را نصب و به همان محل با حرارت ثابت بازگردانید و بگذارید تا 8 هفته دیگر به آرامی ته نشین شود.

با دقت سیفون کرده ، شیشه کنید ، با چوب پنبه محکم کنید و در صورت لزوم موم اندود کنید. در محیطی خنک بصورت خوابیده یا واژگون نگهداری کنید.

این شراب برای آمیزه (جا افتادن کامل) نیاز به یکسال آرامش دارد.

برچسب‌ها:

3 Responses to “شراب موز”

  1. # Anonymous ناشناس

    با سلام
    با تشکراز سایت عالیتن
    من میخواستم بدونم شراب خرما با خرما میشع درست کرد یا نه اگر میشه روشو بزارین داخل سایت
    ممنون  

  2. # Anonymous مسعود ک

    سلام.. من تازه با وبتون آشنا شدم.. و خیلی خوشم اومده ازش.. فقط چند تا سوال
    داش ساقی واسه این شراب موز.. نیاز به حسابگر شراب و جدول انتهورا هست؟
    و اینم مثله بقیه به این نیاز داره ک هر 3 روز از شراب تست بگیریم؟
    بعد منظور از مورب گذاشتن چیه؟ چه جوری بزارم؟  

  3. # Anonymous مسعود ک

    داش ساقی از لیمو ترش یا شیرین؟ ک خودم فکر میکنم شیرین  

ارسال یک نظر



Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته

شامپاین
شراب آلبالو
شراب آلو
شراب از آبمیوه تجاری
شراب انار
شراب انبه
شراب انجیر
شراب برنج
شراب به
شراب بهار نارنج
شراب به سبک منوچهری
شراب پائیزی
شراب پرتقال
شراب تمشک
شراب جو
شراب خانگی برای مبتدیان
شراب چغندر
شراب خربوزه
شراب خرما
شراب خرمالو
شراب خورشید
شراب دارچین
شراب ریواس
شراب سیب
شراب سیب زمینی
شراب شاه توت
شراب شیراز یا شراب طبیعی
شراب عسل
شراب کیوی
شراب گندم
شراب گیلاس
شراب موز
شراب وردا
شراب هلو
شراب هندوانه
شراب هویج



XML

Powered by Blogger



© 2009 شراب سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است